0.5l wody, 1kg mąki, 1/8 drożdży, 1 lyzka soli, 1 łyżka oliwy z oliwek. Ugniatamy i zostawiamy na kilka godzin. Przepis z zaprzyjaźnionego pizzeri, bardzo ważny jest piec trzeba nagrzac do maksymalnej temperatury, z potem pięć około 11 minut.
hehe nie żebym sie czepiała słówek :P ale "pięć" czy "piec" :P Tomik "aaa h" :p jego przepis: szklanka mleka trochę wody 1/2 kg mąki i 1/2 drożdży, łyżeczkę soli, łyżeczkę cukru, łyżka oliwy. To jest wyrośnięta jednorazowa dawka dla mojego pogromcy kuchni :) PS. nie robi okrągłej pizzy bo kwadratowa jest większa tzn cała blacha piekarnika :P
Ma być piec ale ja to pisałam na telefonie i pewnie ten głupi słownik mnie poprawił, co do przepisu to ja mam oryginał z " groty" :-) zawsze wychodzi i jest serio ciasto takie jak na pizze a nie grube chlebowe, jak wpadniecie w końcu to wam zrobię, kwadratową też!
z termoobiegem czy bez ,max tzn ile bo moj piekarnik na termoobiegu strasznie wysysza pizza i staje sie poprostu kamieniem :( juz probowałam wielu przuyepisów i zawsze jak dam na maxc to wychodzi kamollllllll a nasz rodzinka tez uwioelbia pizze
smacznego :)
OdpowiedzUsuńdziękujemy, chociaż po pizzy został juz tylko pełny brzuch;-)
UsuńWyglada smakowicie!!!
OdpowiedzUsuńI wlasciwie wielkie dzieki za pomysl na domowa pizze!
Mysle, ze Mikolaj z powodzeniem wchlonie taki kawalek :)
No ba! Pizza zawsze jest wyciągniętą bez większego marudzenia.
Usuńoo mniam :D !
OdpowiedzUsuńUuu u nas też zawsze znika z talerzy, a poprosze o przepis na ciasto , bo szukam już od dawna jakiegoś łatwego i dobrego przy okazji ;)
OdpowiedzUsuń0.5l wody, 1kg mąki, 1/8 drożdży, 1 lyzka soli, 1 łyżka oliwy z oliwek. Ugniatamy i zostawiamy na kilka godzin. Przepis z zaprzyjaźnionego pizzeri, bardzo ważny jest piec trzeba nagrzac do maksymalnej temperatury, z potem pięć około 11 minut.
UsuńDzięki ! Jak zrobimy też się pochwalimy ;)
Usuńhehe nie żebym sie czepiała słówek :P ale "pięć" czy "piec" :P
OdpowiedzUsuńTomik "aaa h" :p jego przepis: szklanka mleka trochę wody 1/2 kg mąki i 1/2 drożdży, łyżeczkę soli, łyżeczkę cukru, łyżka oliwy. To jest wyrośnięta jednorazowa dawka dla mojego pogromcy kuchni :) PS. nie robi okrągłej pizzy bo kwadratowa jest większa tzn cała blacha piekarnika :P
Ma być piec ale ja to pisałam na telefonie i pewnie ten głupi słownik mnie poprawił, co do przepisu to ja mam oryginał z " groty" :-) zawsze wychodzi i jest serio ciasto takie jak na pizze a nie grube chlebowe, jak wpadniecie w końcu to wam zrobię, kwadratową też!
Usuńto my też podbierzemy przepis:)
OdpowiedzUsuńz termoobiegem czy bez ,max tzn ile bo moj piekarnik na termoobiegu strasznie wysysza pizza i staje sie poprostu kamieniem :( juz probowałam wielu przuyepisów i zawsze jak dam na maxc to wychodzi kamollllllll a nasz rodzinka tez uwioelbia pizze
OdpowiedzUsuńJa mam program pizza, który ma termoobieg, musisz sprawdzić po 8 minutach i zostawić na jeszcze 2-3 albo wyjac
Usuń